VERHOEVEN PARKET
RESTAURATIES - TRADITIONEEL PARKET - VLOERDELEN - HOUTEN VLOEREN

Tel: 06 53 312298 - Email: info@parketvloeren.nl 

BLOG

HOME  /  BLOG

INSTALLATIE VAN HOUTEN VLOEREN, WAAR OP LETTEN?

Hier ziet u een lamelparket of multiplank in een hongaarse punt, deze is gelegd in een villa in Bloemendaal. Direct volverlijmd  op de zandcementvloer waarin vloerverwarming. Het patroon loopt door in de gehele benedenruimte.


Als u een houten vloer zoekt is het belangrijk te weten waar u op moet letten. Tegenwoordig zijn er erg veel systemen van echt houten vloeren op de markt en ik ga u hier uitleggen wat belangrijk is.

Onder echt houten vloeren versta ik traditioneel parket, massieve vloerplanken, mozaiekparket, hoogkantparket, bamboevloeren en multiplanken. Hieronder ga ik hier dieper op in:


Traditioneel parket:

De basis van een kwalitatief goede vloer is een houten vloer die strak blijft liggen. Hout werkt en zal dit altijd blijven doen. Belangrijk is dat het hout het goede vochtgehalte heeft als het geïnstalleerd wordt en dat er in goede condities gelegd wordt. Dat is de reden dat traditioneel parket (tapis) zo geliefd is. Hier worden hardhouten strookjes volverlijmd en genageld zodat het geen kant meer op kan. Zoekt u een strakke vloer dan is een traditionele patroon- of strokenvloer een prima investering.


Massieve vloerdelen:

Dit zijn vloerplanken van 20mm dik in breedtes van 10 tot 38 cm. Na het bovenstaande zult u begrijpen dat deze robuste houten vloeren meer werken dan de tapis vloeren. Hier zult u dus minder kritisch moeten zijn op kleine naadjes en hoogteverschillen. Maar juist deze inperfecties maken deze vloeren zo karakteristiek. Een eiken "Oud Loenen" vloer bestaat uit massief eiken delen van 24 tot 38 cm, zijn verouderd en voorzien van één van onze 25 kleur-oliën. Dit zijn al 20 jaar de vloeren die bij ons een geliefd produkt zijn.

Nu zijn we bezig deze vloeren die jaren geleden gelegd zijn te voorzien van een nieuwe toplaag. Na zo'n klus ga je met een goed gevoel naar huis, de vloer is nog mooier dan toen hij geleverd werd omdat het leven van 15 jaar er in zit.


Mozaiek en Hoogkant parket: 

Kleine 8mm dikke strookjes die in tegeltjes van 16 x 16 cm gelegd worden. Een zeer sterke en voordelige houten vloer die ook rechtstreeks op een betonnen of zandcement vloer gelijmd kan worden. Daarom prima geschikt voor vloerverwarming. Zo'n vloer werkt minimaal. Hoogkant is hetzelde alleen liggen de friesjes (strookjes) op hun kant. Wordt veel gebruikt in publieke gelegenheden en is in Bamboe een prima vloer zowel uit ecologisch als sociaal oogpunt.

 

Multiplank vloeren: 

Dit is de "nieuwste" vorm van houten vloeren. Een 1-10mm toplaag van hardhout die in de fabriek op een multiplex drager wordt verlijmd. Kan zwevend (los) gelegd worden en is te krijgen in diktes van 9 tot 25mm. Breedtes van 12 - 35mm. Wij zijn een voorstander van een volverlijmde multiplank op de ondervloer omdat dit strak afgewerkt kanworden zonder deklijsten of plinten en dan ook praktisch geluidloos wordt. Bij zwevend leggen geeft de vloer het loopgeluid terug in de ruimte. Alle oppervlakte bewerkingen van massief (veroudering, fijnbezaagd, burned&brushed, roken, oliën etc.) kunnen toegepast worden.


Installatie: 

Dit zijn in grote lijnen de echte houten vloeren die we leveren. Belangrijk is natuurlijk dat we u, als klant, voorop stellen. Iedere situatie is anders. 

De details die we in overleg met u in de vloer verwerken proberen we zo mooi en puur mogelijk te houden. Strakke houten vloeren op dezelfde hoogte afwerken als de tegelvloer die er op aansluit. Dorpels van massief eiken over het hout laten vallen zonder deklijsten. Deurposten strak in de vloer verwerken, zelfs tegen massief hout. CV put roosters, ronde kolommen in de vloer, strakke afwerking in keukens etc. 

De vloer staat bij een goede installatie en voorbereiding. Verhoeven Parket is hierin een prima partner!