VERHOEVEN PARKET
RESTAURATIES - TRADITIONEEL PARKET - VLOERDELEN - HOUTEN VLOEREN

Tel: 06 53 312298 - Email: info@parketvloeren.nl 

BLOG

HOME  /  BLOG

Renovatie eiken vloeren

Parket schuren of kaalscheren?


Al sinds wij vanaf 1996 houten vloeren leggen bellen wij op termijn onze klanten om te vragen hoe het gaat met hun vloer. 


Eens in het jaar hebben wij daarvoor speciale "opknap beurt acties". Zo hebben wij onlangs weer een rondje gebeld naar onze klanten van de "Oud Loenen" kasteelplanken. Dit zijn verouderde eiken planken die op een speciale manier behandeld zijn om ze een authentiek uiterlijk te geven. Het mooie van deze vloeren is dat ze alleen maar mooier worden in de loop der jaren en juist de markeringen zoals krassen, putten, deuken en vlekken ze alleen maar meer karakter geven.


Het is echter wel belangrijk onze houten vloeren na zo'n 10-15 jaar eens aan te pakken omdat ook de allerbeste full solid olie verschraalt en vervangen moet worden. Bovendien zit in ons vak de ontwikkeling onder andere in de olie afwerkingen. Zo hebben wij al een paar jaar een twee componenten olie die net zo resistent is als een goede lak en een natuurlijk beeld geeft.


Hoe behandel je zo'n Oud Loenen vloer nu zonder hem helemaal kaal te schuren en het karakter te behouden?


De vloeren worden grondig schoongemaakt, ontvet en stofvrij gemaakt. Vervolgens schuren we hem zodanig dat enkel de toplaag vervangen wordt met de allernieuwste olie. Gevoelsmatig schuren we hem bij zodat kale plekken goed behandeld worden en de vloer er weer fantastsch uit komt te zien. Hierbij een aantal foto's van zo'n schuurklus en het resultaat van een gerenoveerde "Oud Loenen" vloer.


Uiteraard kunnen wij ook het parket schuren zodat de houten vloer geheel  geschaafd wordt en hem behandelen met één van de 38 ROYL 2K kleurtinten die er beschikbaar zijn. Het wordt dan weer een totaal nieuwe vloer.


LET OP: Links ziet de vloer er lichter uit dan rechts. Dit omdat ik de verschillende lichtinvallen wil benadrukken!

Hier een 10 jaar oude houten vloer bij de doorloop naar buiten vóór de behandeling:

Hier is de voorkamer geheel behandeld met een nieuwe olielaag:

Hier ziet u links de behandelde en rechts de onbehandelde eiken vloer:

Nogmaals de behandelde vloer met de meubels er op: