VERHOEVEN PARKET
RESTAURATIES - TRADITIONEEL PARKET - VLOERDELEN - HOUTEN VLOEREN

Tel: 06 53 312298 - Email: info@parketvloeren.nl 

BLOG

HOME  /  BLOG

Traditionele parketvloeren, trendloos!

Historie ontmoet ontwikkeling


Sinds het bestaan van ingelegde houten vloeren, tegenwoordig patroonvloeren, strokenvloeren of visgraatvloeren genoemd (ook wel "tapis" afkomstig uit het Frans) zien wij steeds weer dat deze vloeren trendloos zijn.


De combinatie van een houten vloer, op een ambachtelijke manier gelegd, met de meest moderne twee componenten lakken of oliën afgewerkt, geeft een tijdloze basis voor ieder interieur. Vooral omdat de ontwikkeling niet in de natuurlijke producten zit van ons vak, maar in de moderne componenten die een houten vloer iedere keer weer tot een succes maken.


Of het nu gaat om een visgraat vloer afgewerkt met een Skylt lak die het beeld geeft dat de eikenhouten deeltjes niet afgewerkt zijn of een eikenhouten massieve brede planken vloer die in een kleurolie ligt te glanzen, altijd is er een mogelijkheid om iets moois te creëren. 


parketvloer


Daarom zijn de echte, ambachtelijk gelegde parketvloeren niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Door de decennia heen hebben we gezien dat deze prachtige houten vloeren een zeer gewilde vloerbedekking zijn. 


De voordelen van een traditioneel gelegde parketvloer:


  • Goede lange termijn investering 
  • Af te werken in één van de talloze kleuren
  • Enorme keus in patronen
  • Goed op vloerverwarming
  • Op iedere vlakke ondervloer te leggen
  • Een houten vloer wordt alleen maar mooier
  • Een parketvloer is warm (Niet alleen fysiek, maar ook figuratief)
  • Totale levensduur generaties 
  • Etc, etc............houten vloeren


Bovenstaande foto's geven twee eiken vloeren weer met dezelfde afwerking. De bovenste is een visgraat tapisvloer gelegd in een verbouwde boerderij en de onderste een massief eiken plankenvloer gelegd in een restaurant.


Beide vloeren hebben als basis een eikenhouten vloer maar wel uitgevoerd met de lijmen, lakken, oliën en andere materialen van deze tijd.


Dat zorgt ervoor dat wij tegenwoordig veel sterkere, mooiere en slijtvastere vloeren kunnen leveren als jaren geleden. 


Dat is het mooie van ons vak: Het gebruiken van de natuur met materialen en kennis van nu!